Mesterházy komoly ígéretet tett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnali béremelést ígért a rendvédelmi dolgozóknak Mesterházy Attila.

Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila szerdán Budapesten.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a rend- és honvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalása után elmondta: a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése az állomány túlnyomó részének azonnali nettó fizetésemelést jelentene, emellett bérfelzárkóztató programot indítanának a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak. A hosszú távon tisztes megélhetést biztosító előmeneteli rendszerről pedig egyeztetéseket ígért az érdekképviseleteknek.

Mesterházy Attila ígéretet tett egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetésére, és arra, hogy kormányra jutva visszaadják a szolgálati nyugdíjasok korábbi státusát, így mentesülnek az ellátásukat terhelő 16 százalékos adó alól.

A gondolat nem egyedi, Orbán Viktor a Belügyminisztérium január végi évértékelőjén azt mondta: 29 ezer tiszthelyettes kap március 1-jétől – az év elejéig visszamenőleg – havi tízezer forintos bérkiegészítést.

A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a tervezett, kedvezményes lakásprogram bevezetését ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. "Ezeket persze a választások után meg fogjuk majd tenni" – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: addig is kellenek olyan lépések, amelyek kifejezik, hogy a magyar államnak szüksége van a rendőrök munkájára.