Videó: Kiakaszthatta Pokorniékat az orbánul beszélő majom

Videó: Kiakaszthatta Pokorniékat az orbánul beszélő majom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 4K! szerint a XII. kerületi tévé etikai kódexére hivatkozva nem adja le kampányfilmjüket, amelyben egy majom szájából hangzanak el Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc szavai.

Pokorni Zoltán önkormányzatának helyi televíziója letiltotta a 4K! kampányfilmjét, mert Orbán Viktor szavai egy majom szájából hangzanak el – írta közleményben a 4K!.

A budai XII. kerületi, önkormányzati fenntartású és közszolgálati Hegyvidék minden országgyűlési képviselőjelölt kampányfilmjét ingyen és alanyi jogon leadja. A 4K! jelöltjének a kampányfilmjét azonban az etikai kódexükre hivatkozva visszautasították, ugyanis szerintük sérti a miniszterelnököt, hogy szavait egy majom szájába adták.

A letiltott videóban a majom szájából nemcsak Orbán, hanem Gyurcsány Ferenc szavai is elhangzanak, a fideszes önkormányzat televíziója azonban meglepő módon csak Orbán megjelenítését sérelmezte. A 4K! szerint teljesen indokolatlan a kampányfilm letiltása, ugyanis belefér abba a kritikába, amit a közszereplőknek tudniuk kell tolerálni.

A 4K! a filmért egyedül a majmoktól kész bocsánatot kérni, de erre eddig nem futott be igény – állt a közleményben.