Hunvald visszalépett, és polgármesterjelölt sem lesz

Hunvald visszalépett, és polgármesterjelölt sem lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemondott az MSZP-ben kerületi elnöki posztjáról, és polgármesterjelöltként sem indul az őszi önkormányzati választáson Hunvald György a Kúria keddi ítélete miatt – közölték kedden délután a szocialista párttól.

A Kúria másfél évről egy évre enyhítette kedden Hunvald György börtönbüntetését, de hivatali visszaélés bűntettében bűnösnek mondták ki.

Hunvald György büntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben enyhítették egy évre kedden. Erzsébetváros egykori MSZP-s polgármesterének ügyében a Kúria hatásköre az első- és a másodfokon hozott eltérő döntések felülvizsgálatára terjedt ki. A politikus korábban körülbelül két és fél évet töltött előzetesben, többet, mint amilyen hosszú szabadságvesztésre ítélték.

Az MSZP-től kedden délután rövid közleményt adtak ki. Ebben emlékeztettek, hogy kedden jogerősen elítélték Hunvald Györgyöt. Bár a kerületi MSZP-szervezet politikailag rehabilitálta őt azzal, hogy elnökké választotta, mégis úgy döntött: nem szeretne terhére lenni a társadalmi nyitást végrehajtó MSZP-nek. Ezért Hunvald György lemondott kerületi elnöki pozíciójáról és bejelentette, hogy polgármesterjelöltként sem indul az őszi önkormányzati választáson – zárul a közlemény.

A hvg.hu-nak korábban nyilatkozó szocialista politikusok a Kúria ítéletétől tették függővé Hunvald György sorsát a pártban.