Pásztor Albert miatt rúgták ki az Együtt-PM miskolci elnökét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt azonnali hatállyal leváltotta miskolci egyéni választókerületi elnökét, a párt elnökségének döntésével ellentétes nyilatkozata miatt.

Az Együtt-PM Szövetség korábbi döntésével összhangban a pártszövetség továbbra sem támogatja Pásztor Albert független polgármesterjelöltet Miskolcon, és ebben nem az egyéni választókerületi szervezet dönt – közölte a pártszövetség.

Iván Tamás, az Együtt miskolci választókerületi elnöke ennek ellenére szerdán a Magyar Távirati Irodának ezzel ellentétes nyilatkozatot tett, ezért az Együtt elnöksége úgy határozott, hogy Iván Tamást tisztségéből azonnali hatállyal felmenti, és ellene etikai eljárást kezdeményez.

Iván Tamás az MTI-nek szerdán azt nyilatkozta, hogy az Együtt-PM támogatja Pásztor Albert függetlenként induló, de a "demokratikus pártok" által támogatott polgármesterjelöltet Miskolcon annak annak ellenére, hogy a pártszövetség országos vezetése ezzel ellentétes véleményen van.

Miskolcon nem Iván Tamás az egyetlen, aki Pásztor jelölése miatt távozik pártjából: Fedor Vilmos volt szocialista alpolgármester az MSZP-ből lépett ki egy hete, miután felesége, Rózsa Edit bejelentette, hogy Pásztor Alberttel szemben elindul a polgármesterségért. A szocialista párt közölte, Fedor nem tájékoztatta őket felesége szándékairól, ezért fegyelmi eljárást indítanak ellene, Fedor azonban inkább kilépett a pártból.