Bodnár: Tarlós István "szegényellenes politikát" folytat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A főváros szociális kiadásainak növelésére tett ígéretet megválasztása esetén Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje hétfőn.

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Tarlós István főpolgármester szegényellenes politikát folytat. Bodnár Zoltán szerint ezt az is bizonyítja, hogy míg Budapest az elmúlt négy évben megduplázta sportkiadásait, addig a szociális költései "drámaian csökkentek".

A Liberálisok jelöltje a budapesti szociális temetkezés bevezetését nevezte a jelenlegi vezetés legembertelenebb döntésének, de hangsúlyozta azt is, hogy a kormányoldal ugyan most rezsicsökkentéssel kampányol, de a főváros 2010-ben és 2011-ben az ivóvíz, a csatornázás, a szemétszállítás, a kéményseprés, a parkolás és a temetkezés díjait is emelte.

Bodnár Zoltán kiemelte, a városháza több százmillió forintos tanácsadói jutalmait, valamint a közterület-átnevezések fedezetét Budapest szociális kiadásainak növelésére fordítanák. A Liberálisok új szerződéseket kötnének a hajléktalanellátó civil szervezetekkel, akiktől Tarlós István fordult el - mondta a politikus, majd hozzátette: visszaállítanák a rokkantak közelmúltban eltörölt kedvezményes tömegközlekedési bérletét, továbbá növelnék a fogyatékos gyermekek évek óta változatlan támogatását is.