A Tilos Rádiótól mégsem veszik el a frekvenciát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A médiahatóság érvénytelenítette azt a korábbi határozatát, amely elvette a Tilos Rádió frekvenciáját - közölte a rádió. Azzal volt előzőleg problémája a pályázatot elbíráló szervnek, hogy nem szkennelt be hozzá a pályázó több száz üres oldalt.

Azt ugyan nem tudják, hogy mi következik ezután, mindenesetre a Tilos Rádió közlése szerint egyelőre nem veszik el tőlük a frekvenciájukat. A rádió mai közleménye szerint a médiatanács visszavonta azt a korábbi határozatát, amely elutasította a Tilos frekvenciapályázatát.

A médiatanács azért utasította el a rádió pályázatát, mert többszöri hiánypótlás után is azt állapította meg, hogy az nem felel meg a formai követelményeknek. Ez volt az az elhíresült ügy, amelyben azt várták volna a rádiótól, hogy a cédén leadott dokumentációban nem szerepel az a 467 darab üres oldal, amely csupán a dokumentumok üres hátoldala. Emellett a banki igazolást sem fogadták el.

A médiatanács november 4-én kelt, és a rádió által csütörtökön kézhez kapott végzésében az szerepel, hogy az első végzés jogszabálysértő, mivel a pályázat tartalmazza valamennyi kötelező formai elemet, amivel szemben korábban kifogása volt a médiatanácsnak, az nem a jogszabályban szereplő elvárás, és lehetséges az esetében a hiénypótlás.