Veszprémi választás: a Jobbik szerint a Fidesz embere listázta a voksolókat

Veszprémi választás: a Jobbik szerint a Fidesz embere listázta a voksolókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemzeti radikális párt azzal vádolja a Fideszt, hogy az egyik delegáltja visszaélt a helyzetével és listázta az urnánál megjelent választókat.

Az egyik szavazókörben a szavazatszámláló bizottság egyik tagja kockás füzetbe jegyzetelte, hogy ki jelent már meg szavazni a választópolgárok közül – jelentette be vasárnap nem sokkal dél után a bizottság jobbikos tagja. Számfira Balázs szerint előbb felszólították, hogy azonnal hagyja abba, majd határozatban küldték el az illetőt.

©

A veszprémi központú választókerületben vasárnap este hétig adhatják le szavazatukat a választópolgárok. A választókerültben azért kellett időközi választást kiírni, mert Navracsics Tibor az Európai Bizottság tagja lett és lemondott parlamenti mandátumáról.

Számfira Balázs
©

A hvg.hu helyszínen lévő munkatársa szerint a Jobbik képviselőjelöltje, Varga-Damm Andrea korábban arról beszélt, a tetten ért bizottsági tag fideszes delegált, ám erről a rögtönzött sajtótájékoztatót tartó Számfira már nem beszélt. A jobbikos delegált szerint a 51. szavazókör bizottsági tagja figyelemmel követte, kik jelentkeznek be és igazolják magukat a szavazás előtt, A jobbikos szerint a delegáltnak külön névsora volt egy füzetben, ahova pipákat tett, hogy ki jelent már meg voksolni. Miután rászóltak, hogy tegye el a füzetet, Számfira szerint egy előtte lévő napilap szélére írta tovább az adatokat. Ezt követően döntött úgy a bizottság, hogy elküldi a tagját. Számfira azt mondta, erről jegyzőkönyvet vettek fel. 

Késő délután a Jobbik közleményt adott ki, melyben ezt írta: "Több sajtótermék is beszámolt arról, hogy látták Veszprémben Kubatov Gábort és embereit ki tudja, milyen személyes adatokat tartalmazó dossziékkal, másrészt tény, az egyik szavazókörében a fideszes delegált saját adatbázisában rögzítette azokat a személyes adatokat, hogy ki jelent már meg a szavazáson és ki nem. A Jobbik delegáltja, Számfira Balázs kezdeményezésére a szavazatszámláló bizottság a törvényszegő fideszes delegáltat kizárta."

Keressük a Fidesz illetékeseit, amint válaszolnak kérdéseinkre, kiegészítjük cikkünket.