Felcsúton járt a ZDF, és nem nagyon hitte el, amit látott

Felcsúton járt a ZDF, és nem nagyon hitte el, amit látott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német közszolgálati csatorna egy egész riportot szentelt Orbán Viktor második otthonának, Felcsútnak.

A ZDF német közszolgálati csatorna Ma Európában című magazinműsora Felcsúttal foglalkozott. Orbán Viktort jobboldali nacionalista vezetőnek nevezve a riportban azt mondták: a magyar kormányfő egyre inkább egyeduralkodóvá válik, az uniós pénzeket pedig kérdéses beruházásokra használják fel Magyarországon.

A ZDF riportere Felcsútra utazott, ami a beszámoló szerint "első látásra nem egy metropolisz", de a falu egyre inkább egy "kalandparkhoz" hasonlít.

©

A riportban megszólal Mészáros János felcsúti polgármester-helyettes, aki Mészáros Lőrinc faluvezető, Orbán Viktor régi jó barátjának öccse. Ő azt mondta: egész Magyarország irigykedve nézi azt, ami a falujukban zajlik.

A riportban elhangzik, hogy Orbán nagy focirajongó, így épült is egy stadion, illetve itt működik a Puskás Akadémia is, de parkot, műtavat, wellnesshotelt is terveznek, illetve ide roboghat egy nosztalgia-kisvasút is, sőt, reptér is épülhet.

A falu jegyzője, Sisa András a riportban azt mondta: ezek mind-mind nagyon hasznos dolgok a turizmus szempontjából.

A riporter megszólaltatta az Átlátszó újságíróját is, aki elmondta, hogy a kormány 600 milliót biztosít a kisvasút megépítésére.