Soltész: Jól felépített üzlet a bevándorlás

Soltész: Jól felépített üzlet a bevándorlás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tudatos betelepítésnek és Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak adott interjúban, amely hétfőn jelent meg.

Soltész Miklós szerint a mostani helyzet nem menekültkérdés, hanem népvándorlás, aminek súlyos következményei lesznek nemcsak Európára, hanem az egész világra nézve. Ebbe gazdaságilag még egy nagyhatalom is belerokkanhat – állította.

Úgy vélte: szükség lenne arra, hogy ne csak Magyarország és néhány másik tagállam, hanem az egész EU közösen, hatékonyan és gyorsan lépjen fel a helyzet rendezéséért. Szerinte ennek nyomait sem látni a brüsszeli bürokratikus gépezetben, ezért is fontos átmeneti jelleggel a határzár.

Az államtitkár szerint Európa iszlamizálódik, de az iszlámot mint vallást nem szabad bántani, azt azonban látni kell, hogy az európai kultúra a zsidó-keresztény kultúrkörre épül.

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a kormány fontosnak tartja a magyarországi civil szervezetek munkáját, ezért kétmilliárd forinttal növelte támogatásukat. Hozzátette: a kormánnyal kialakult problémás viszonyban szerinte csak két tucat civil szervezet érintett a hatvanezerből.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy a civil szervezetté átminősített kisegyházak kártérítési ügyében a 16 szervezetből nyolccal már megállapodtak, a többiekkel tovább pereskednek.