Szijjártó szerint hazudtak rólunk Németországban

Szijjártó szerint hazudtak rólunk Németországban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A külgazdasági és külügyminiszter szerint hazudik, aki azt állítja, hogy a magyar kormány nem a nemzetközi szabályoknak megfelelően látja el a menekülteket. És Sigmar Gabriel német alkancellár ezt állította.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felháborítónak minősítette és visszautasította Sigmar Gabriel német alkancellár kijelentését, miszerint Magyarország a bevándorlókkal kapcsolatban nem tartja be a nemzetközi konvenciókat.

©

"Felháborítónak tartjuk és visszautasítjuk ezt a képtelen vádat. Mi minden bevándorlót a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően ellátunk Magyarországon" – mondta Szijjártó Péter pénteken Prágában. "Aki ezzel ellentétes állítást tesz, legyen az akárki, az hazudik" – jelentette ki.  

©

A külügyminiszter tájékoztatása szerint Gabriel egy politikai vitaműsorban úgy nyilatkozott: elsősorban mások szegték meg az EU-s szabályokat, azok, akik már hónapok óta nem regisztrálják a menekülteket, hanem egyszerűen átengedik az országukon, Németországba küldik őket, illetve azok "akik nem tartják magukat a saját menekültügyi kötelezettségeikhez, mint Magyarország, amely a Genfi Konvenció részese, és mégis embertelen körülményeket teremt".