Kiderült, hogy melyik luxusszállodákban szállt meg Lázár János

Kiderült, hogy melyik luxusszállodákban szállt meg Lázár János

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jogerős szerdai bírósági ítéletet követően Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kiadja az eddig titkolt információkat milánói és a zürichi utazásairól. Előzetes információként kiderült, hogy a fényűző Four Seasons-ben és a Hotel au Lac-ban szállt meg - közölte a Miniszterelnökség sajtóirodája.

A Kúria fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet, miszerint Lázár Jánosnak ki kell adnia a részletesebb információkat 2013-ban tett svájci és olasz utazásairól. Lázár János miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy miután minden jogi lehetőséget kimerített a Miniszterelnökség, így a sajtóirodán keresztül kiadják a kért információkat. Az adatigénylési pert még az Origo újságírójaként indította Pethő András, mikor gyanúsan magas összegeket talált Lázár utazási beszámolójában, de az adatokat nem volt hajlandó kiadni a miniszter, miszerint ez nemzetbiztonsági információkat is érintene.

A milánói Four Seasons luxusszálloda.
©

A bírósági ítélet szerint közzé kell tegyék, hogy ponosan hol szállt meg Lázár János, és a szállodai költségek mennyibe kerültek, de nem kell közzétennie, hogy kikkel találkozott. A Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján megtudtuk, hogy Milánóban a Four Seasons luxusszállodában szállt meg Lázár, valamint a zürichi Eden au Lac hotel luxusszállodában tett látogatást. Utóbbi költségei is magasnak bizonyultak az eredti beszámolókban, végül tévedésre hivatkozott a Miniszterelnökség, miszerint véletlenül egyéb költségeket is hozzásoroltak. Lázár János minden utazásával kapcsolatos költséget saját terhére végül kifizetett, az ügy kibontakozása óta nem vett fel nemzetközi útjai után költségtérítést.

A zürichi Eden au Lac szálloda homlokzata.
©