Balog Zoltán: "Túltoltuk a biciklit"

Balog Zoltán: "Túltoltuk a biciklit"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Visszavesz a közoktatás központosításából a kormány, néhány dologban ismét lejjebb viszik a döntési szinteket – ezt mondta legalábbis Balog Zoltán, a terület felelőse az RTL Klubnak adott nagyinterjúban. A miniszter maga is úgy értékeli: "túltolták a biciklit egy kicsit".

"Túlhúztuk a dolgot egy kicsit. Ez mindig természetes része annak, hogy ha az ember elmegy egy változtatásba, mindig továbbmegy egy kicsit, mert tudja, hogy majd vissza kell jönni. Tehát valóban, szlengben,

túltoltuk a biciklit egy kicsit,

és szerintem abban vissza kell jönni" – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a kormányzati oktatáspolitikáról az RTL Klub Házon kívül című műsorában, amiből részleteket adtak le az esti Híradóban.

Balog szavai szerint a tervezett változtatások része lesz, hogy ismét lejjebb viszik a döntési szinteket, hogy például ne a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) döntse el, mennyi kréta kell, hanem kerületi vagy akár igazgatói feladat legyen a beszerzés. A riportban előzőleg megszólaltattak egy tanárt, aki elmondta, hogy iskolájában napi egy kréta tanáronként a keret.

A miniszer már a jövő tanévtől új szabályokat vezetne be, de a változásoknak nem lesz része a Klik megszűnése.

A tiltakozó akcióról elhíresült miskolci Herman Ottó Gimnázium egyik tanára Balog nyilatkozatára úgy reagált:

inkább úgy látom, hogy van egy mező, ami tele van szórva biciklikkel

– utalva arra, hogy a rendszer már túl van azon a szinten, hogy kozmetikázni lehessen, teljesen új szisztéma kell.

Mint arról beszámoltunk, a miniszter még a pedagógus-szakszervezetek által meghirdetett fáklyás felvonulás előtt Miskolcra utazik, hogy a tanárokkal egyeztessen.

Hozzászólások