Nem tudni magyar áldozatról, sérültről a német vonatbalesetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint egyelőre nincs információ magyar érintettről a kedd reggeli németországi vonatbalesetben. A müncheni főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll a német hatóságokkal.

Utasították a müncheni főkonzulátust, hogy lépjen kapcsolatba az illetékes német szervekkel – mondta Szijjártó Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatón a legutóbbi hírek szerint kilenc halálos áldozatot követelő balesetről. Hozzátette, hogy a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, és egyelőre nincs hír magyar érintettről, de ennek lehetőségét nem lehet kizárni.

A tárcavezető szerint folyamatosan kapcsolatban állnak a hatóságokkal és a minisztérium honlapján közzétették a főkonzulátus elérhetőségét.

A konzuli szolgálat honlapján megjelent tájékoztatásban felidézték, hogy kedd reggel a németországi Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon két vonat ütközött össze Bad Aiblingnál. A mentési munkálatok nagy erőkkel folynak. A hatóságok jelenleg minden erejüket a sérültek kimentésére és ellátására fordítják, csak ezután tudják megállapítani az elhunytak, sérültek személyazonosságát.

A bajor rendőrség és a Meridian vonattársaság két hotline vonalat létesített, ahol rögzítik a keresett és a kereső személy adatait, ezek a 00-49-395/43084390 és a 00-49-8031/2003180 számok.

A magyar sérültek vagy halálos áldozatok kilétéről a müncheni főkonzulátusnál érdeklődők megkereséseit rögzítik, de választ adni csak a német hatóságok érdemi tájékoztatása alapján, a mentési munkák befejezése után lesz lehetőségük. A müncheni főkonzulátus telefonos elérhetőségei: 00-49-89-962280-210 és 00-49-178-5486-416.