Tarnazsadányi iskola: a Klik beígérte az új mosdókat

Tarnazsadányi iskola: a Klik beígérte az új mosdókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Klik most nem tartozik a tarnazsadányi iskolánál a szippantást végző cégnek, de azért beígérték az amúgy is rosszul kinéző mosdók felújítását.

Nem igaz, hogy tartozik a Klik a szippantós cégnek Tarnazsadányban – írja a Magyar Idők. A tarnazsadányi iskola ürülékkel elárasztott vizesblokkjáról készült kép bejárta az egész magyar médiát, a Heves megyei online lap ugyanis arról számolt be, hogy a szippantós cégnek már három havonta nem fizette ki a számlákat a Klik, ezért két hete nem mentek el szippantani.

A Magyar Idők pénteken viszont azt írta, ez nem igaz, a Klik azt közölte, hogy a tarnazsadányi iskola nem tartozik a szippantóscégnek, de az állapotok miatt azonnali jelentést kértek az intézménytől.

A Klik azt is közölte, hogy az elfogadhatatlan állapotok miatt új mosdókat fognak kialakítani. A felújításról már korábban is szó volt, a Klik ígéretei szerint már 2014 decemberében el kellett volna végezni a munkálatokat, de pénz hiányában ez nem történt meg. A Magyar Idők most azt írja, a kivitelezéssel kapcsolatos teendők már folyamatban vannak.

©
Szécsi Gyuláné, az iskola igazgató-helyettese a Heol.hu-nak utólag egyébként azt mondta, tényleg nincs tartozása a Kliknek a szippantós cég felé, ő egy tavalyi helyzetről beszélt korábban. A helyi szippantós cég képviselője szerint volt már olyan, hogy az iskola udvarán állt a szennyvíz a magas belvízszint miatt, ilyenkor sűrűbben szokott szippantani. A polgármester elmondása szerint az ÁNTSZ a megjelent cikkek után felmérte az iskola állapotát.