Kilenc szakszervezet állt a Tanítanék mozgalom mögé

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Vasutasok Szakszervezete is csatlakozott is Pukliékhoz, így további szolidaritási akciók várhatóak a pénteki engedetlenségi akció után.

Eddig körülbelül 150 iskola tantestülete és 3 ezer magánszemély jelezte az oktatáspolitika elleni tiltakozást szervező Tanítanék Mozgalom oldalán, hogy részt vesz a szerda reggel a csatlakozó iskolákban 8-9 óra között tartandó polgári engedetlenségi akcióban. A Tanítanékhoz csatlakozott csütörtökön kilenc szakszervezet, akik szándéknyilatkozatot fogadtak el együttműködésükről. "Az együttműködés célja, hogy gyermekeink és az ország jövője érdekében a közoktatási rendszert megújítsák. Az együttműködésben részt vevők a közoktatás átalakításáért zajló tiltakozáshoz kapcsolódóan egyeztetni fognak a továbbiakban szerveződő szolidaritási akciókról"- olvasható a Tanítanék sajtóközleményében.

A részletekről az együttműködésben részt vevő szervezetek sajtótájékoztatót tartanak a pénteki sztrájk után tartanak közös sajtótájékoztatót. A szándéknyilatkozatot az alábbi civil szervezetek és szakszervezetek képviselői tették:

1. Tanítanék Mozgalom

2. Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)

3. Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ)

4. Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

5. Vasutasok Szakszervezete (VSZ)

6. Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ)

7. Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ)

8. Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ)

9. Távközlési Szakszervezet

10. Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD)

Hozzászólások