Orbán a családjával ment Washingtonba

Orbán a családjával ment Washingtonba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Orbánt a felesége és három lánya is elkísérte Amerikába, az elmúlt napokat velük töltötte.

A kormányfő hétfőtől szerdáig "magánprogramot bonyolított" a családjával az Egyesült Államokban, mielőtt részt vett volna a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón. Lévai Anikó, és az Orbán-házaspár három lánya is Washingtonban tartózkodik a miniszterelnöki delegációval – írja a Vs.hu.

Washingtonban a héten nagyszabású konferenciát tartottak a nukleáris biztonságról, erre utazott ki egy magyar kormánydelegáció Orbán Viktor vezetésével. Seszták Miklós fejlesztési miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter szintén az amerikai fővárosban tartózkodik.

Ennek ellenére sem kerül sor kétoldalú találkozóra magyar és amerikai kormánytagok között, Barack Obama csak egy egy protokollfotó erejéig fogadta Orbánt.

©

Orbán Viktor ugyanakkor találkozott Giorgi Margvelashvili grúz, és Johann N. Schneider-Ammann svájci elnökkel. A lap szerint mindkét találkozót a másik fél kezdeményezte. A grúz elnök azért tárgyalt Orbán Viktorral, hogy az ország NATO-tagsága érdekében lobbizzon, a svájci elnök pedig azért szorgalmazta a találkozót, mert a svájci vezetés meglehetősen kényelmetlen helyzetbe került azok után, hogy nemrég az ország polgárai népszavazáson mondták ki az uniós állampolgárok szabad munkavállalásának tilalmát.

Úgy tudják, Orbán Viktor találkozott Desmond Child, részben magyar származású dalszövegíróval is, aki a Bon Jovinak, a Kissnek, az Aerosmith-nek, a Scorpionsnak és Chernek is írt szövegeket. Ő tavaly kapott magyar állampolgárságot.