Ilyen tanársztrájk talán még sosem volt
percről percre

Ilyen tanársztrájk talán még sosem volt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt húsz év legnagyobb országos közoktatási sztrájkját hirdette meg a Pedagógusok Szakszervezete szerdára. 25 ezer tanár sztrájkolt, forgalomlassító menet indult a városban, több helyszínen ötperces néma csenddel készültek délre, bírók is támogatták a sztrájkolókat, Rétvári Bence pedig nem értette, miért álltak fel a szakszervezetek a köznevelési kerekasztaltól.

1 2 3 4 5 6 7 8
Sorrend megfordítása

Vége a tudósításnak

Percről percre tudósításunkat lezárjuk.

Vackor is sztrájkol

Az Óbudai Vackor Óvoda is egyetért a pedagógusok követeléseivel, a bejárathoz a naphoz illő dekorációt készítettek.  

©

Nem szóltak, hogy elmaradnak az órák

Az egyik, sztrájkban nem részt vevő fővárosi iskolában is maradtak el órák, több tanár ugyanis nem ment be – mondta egy szülő a hvg.hu-nak. Nem tudja, hogy ez a tanárok magánakciója volt-e, erről semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Azt az igazgató közölte velük korábban, hogy ma is lesz tanítás, ugyanúgy, mint bármely szerdai napon.

A siófoki Perczel Mór Gimnázium sztrájkoló tanárai

A tanári karból 20-an szakmai beszélgetést folytattak az oktatási rendszer reformjával kapcsolatban.

©

Fidesz: Csak a tanárok ötöde sztrájkolt ma

A Fidesz közleményt adott ki szerda délután, amelyben azt írják, a pedagógusokat a baloldal hergeli, a mai sztrájkhoz pedig a pedagógusok csupán egyötöde csatlakozott, "ami azt jelzi, hogy döntő többségük ráébredt arra, hogy csak felhasználják őket az egymást érő politikai akciókhoz".

A közleményben azt írták, a PSZ elnöke, Galló Istvánné korábban azt nyilatkozta, hogy helyes az, ha a pártpolitikát bevisszük az iskolába – ám ez nem igaz, Gallóné csupán arról beszélt egy interjúban, hogy "minden politika, az oktatás is".

A Fidesz szerint a szocialisták elnöke, Tóbiás József egyértelműen politikai célokra akarja használni a pedagógusokat, és míg a szocialista kormányok csődbe vitték az oktatást, a jelenlegi "polgári kormány" idején az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásért és fejleszti azokat, béremelést is kaptak a tanárok.

1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólások