szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt húsz év legnagyobb országos közoktatási sztrájkját hirdette meg a Pedagógusok Szakszervezete szerdára. 25 ezer tanár sztrájkolt, forgalomlassító menet indult a városban, több helyszínen ötperces néma csenddel készültek délre, bírók is támogatták a sztrájkolókat, Rétvári Bence pedig nem értette, miért álltak fel a szakszervezetek a köznevelési kerekasztaltól.

1 2 3 4 5 6 7 8
Sorrend megfordítása

Vége a tudósításnak

Percről percre tudósításunkat lezárjuk.

Vackor is sztrájkol

Az Óbudai Vackor Óvoda is egyetért a pedagógusok követeléseivel, a bejárathoz a naphoz illő dekorációt készítettek.  

©

Nem szóltak, hogy elmaradnak az órák

Az egyik, sztrájkban nem részt vevő fővárosi iskolában is maradtak el órák, több tanár ugyanis nem ment be – mondta egy szülő a hvg.hu-nak. Nem tudja, hogy ez a tanárok magánakciója volt-e, erről semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Azt az igazgató közölte velük korábban, hogy ma is lesz tanítás, ugyanúgy, mint bármely szerdai napon.

A siófoki Perczel Mór Gimnázium sztrájkoló tanárai

A tanári karból 20-an szakmai beszélgetést folytattak az oktatási rendszer reformjával kapcsolatban.

©

Fidesz: Csak a tanárok ötöde sztrájkolt ma

A Fidesz közleményt adott ki szerda délután, amelyben azt írják, a pedagógusokat a baloldal hergeli, a mai sztrájkhoz pedig a pedagógusok csupán egyötöde csatlakozott, "ami azt jelzi, hogy döntő többségük ráébredt arra, hogy csak felhasználják őket az egymást érő politikai akciókhoz".

A közleményben azt írták, a PSZ elnöke, Galló Istvánné korábban azt nyilatkozta, hogy helyes az, ha a pártpolitikát bevisszük az iskolába – ám ez nem igaz, Gallóné csupán arról beszélt egy interjúban, hogy "minden politika, az oktatás is".

A Fidesz szerint a szocialisták elnöke, Tóbiás József egyértelműen politikai célokra akarja használni a pedagógusokat, és míg a szocialista kormányok csődbe vitték az oktatást, a jelenlegi "polgári kormány" idején az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásért és fejleszti azokat, béremelést is kaptak a tanárok.

1 2 3 4 5 6 7 8

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

Kidobták a Google és az Apple appboltjából a Fortnite-ot

Kidobták a Google és az Apple appboltjából a Fortnite-ot

A Fradi és az MTK döntetlenével indult az NB I

A Fradi és az MTK döntetlenével indult az NB I