Bajtársai árvái a legfontosabbak a hős magyar tűzszerésznek

Bajtársai árvái a legfontosabbak a hős magyar tűzszerésznek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök is meglátogatta vasárnap délelőtt Tóth Péter főtörzsőrmestert, aki maga is súlyosan megsérült, amikor négy társa belehalt egy robbanótest hatástalanításába a Hortobágyon.

Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az MH Egészségügyi Központban találkozott a tűzszerésszel. A látogatás után a honvédelmi miniszter elmondta, hogy Tóth Péter főtörzsőrmester sérülései súlyosak, de nincs életveszélyben, azonban az elkövetkezendő időben még több orvosi beavatkozásra lesz szükség - adta hírül oldalán a Honvédelmi Minisztérium.

Simicskó István hozzátette: a főtörzsőrmester közérzete a körülményekhez képest jó, vidám és menyasszonya most is mellette volt. Az MH Egészségügyi Központban a honvédség orvosai viselik gondját. A kórház dolgozói mindent megtesznek felépüléséért, ez adhat okot és reményt a főtörzsőrmester mielőbbi felgyógyulásához - tette hozzá a miniszter. A Magyar Honvédség mindezeken túl is támogatja a gyógykezelés időtartama alatt Tóth Péter főtörzsőrmestert és családját. 

Tóth Péter főtörzsőrmester a látogatás alkalmával elmondta, ő jól van, és azt kérte a honvédelmi minisztertől, hogy ne feledkezzenek meg elhunyt társai árván maradt gyermekeiről és családjaikról. Simicskó István megerősítette, hogy törődnek velük és gondoskodnak róluk.

(Ahogy korábban írtuk, a Hortobágyon elhunyt tűzszerészeket hősi halottá nyilvánítják.)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei mentesítési feladatokat láttak el, amikor péntek délután az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos repeszromboló bomba, a hatástalanítás közben, még tisztázatlan okból felrobbant.

Bomba robbant a Hortobágyon, négyen meghaltak

Tűzszerészek dolgoztak az egykori hortobágyi bombázó lőtéren, amikor felrobbant egy bomba. Négy tűzszerész meghalt.

Hozzászólások