Megkezdődött a bontás a Városligetben, a ligetvédők barikádot emeltek

Megkezdődött a bontás a Városligetben, a ligetvédők barikádot emeltek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt Kertem bejáratát elbarikádozták a ligetvédők, a bontási területet őrző biztonságiak azonban a rendőrség segítségét kérték a helyszín megtisztításához.

Kedden reggel megindult a bontás a Városligetben a volt Hungexpo-épületek (volt Kertem) területén. 

A ligetvédők, akiket múlt szerdán szorítottak ki a rendőrök a bontásra ítélt területről, továbbra is azt sérelmezik, hogy több holmijuk, könyvek, ruhák, napelemek is bent maradtak a régi táborukban, amiket azóta sem tudtak kihozni onnan, bár voltak, akik mégis ki tudták hozni az értékeiket. A területen maradt tárgyakról azonban nem készült leltár a birtokvédelmi eljárás során.

A ligetvédők a bontás megkezdésekor raklapokkal elbarikádozták a Hungexpo-telkek Olof Palme sétány felőli bejáratát, mondván, hogy ők demonstrációt tartanak, és nem akarják, hogy ezt a demonstrációt megzavarják. Bár a hátsó kaput, ahol munkagépek is bejutottak a területre, szabadon hagyták, a bontási területet őrző biztonságiak a rendőrség segítségét kérték a kapu megtisztításához.

A délelőtt folyamán több rendőri egység is a helyszínre vonult, és erősítést is kértek, de egyelőre nem intézkedtek a ligetvédők ellen.

©
Hozzászólások