„Amnesztiát” hirdetett a puskáját elveszítő makói gyepmester

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kocsimosás közben ellopták hétfőn a makói gyepmester altatólövedékes puskája hétfőn. Ha nyolc napon belül jelentkezik a tettes, és leadja, büntetlenül megúszhatja – írja a Délmagyarország.

A puskának autótakarítás közben, az Aradi utcai kocsimosónál veszett nyoma. Az eszköz csak altatólövedékek kilövésére alkalmas, kóbor kutyák befogásánál használták. A gyepmester a Facebookon tette közzé, hogy nincs meg a puskája.

A lap is megkérdezte őt a történtekről, de nem akart nyilatkozni, azt mondta, nem szeretne már megint az újságban szerepelni.

Tény, hogy a hivatalát négy éve betöltő gyepmester csakugyan sokat szerepel a sajtóban. Megírták róla például azt, hogy megtalálta a két éve ellopott biciklijét, kimentett a Marosból egy embert, illetve még egy házi kedvencként tartott vadászgörényt is sikerült befognia és visszajuttatnia a gazdájához – jegyzik meg a cikkben.

Erdei Ferenc a Facebookon azt írta: a fegyvernek pár perc alatt veszett nyoma. A puska hatósági körözés alatt áll, de ha valaki nyolc napon belül visszaadja, büntetlenül megúszhatja. A bejegyzés szerdán késő délelőtt a hozzá csatolt fotóval együtt törölte, magyarázatként annyit közölt, hogy „forró nyom van és hírzárlat".

A megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették, hogy kaptak bejelentést az ügyben. A Makói Rendőrkapitányság feljelentéskiegészítést rendelt el, ennek alapján a nyomozó hatóság dönt a feljelentés elutasításáról vagy a nyomozás elrendeléséről, ha bűncselekmény gyanúja merül fel.

A hasonló altatólövedékes puskák értéke 200 és 800 ezer forint körül van. A lap úgy tudja: az eltűnt altatópuska a gyepmester saját tulajdona volt.