Az egész országot bejárták az „unokázós” csalók

Az egész országot bejárták az „unokázós” csalók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség lezárta a nyomozást, és elrendelték a Kiskunfélegyházán elfogott csalók előzetes letartóztatását.

2015 januárja és szeptembere között két férfi és egy nő az egész országban csalt ki pénzt idősektől, összesen közel 15 millió forintot. A telefonkönyvekből férjezett nevű asszonyok után kutattak, és találomra felhívták őket éjjel és hajnalban. Egyikük unokaként mutatkozott be, azt mondta közlekedési balesetet szenvedett és, hogy ne legyen rendőrségi ügy, helyben fizetné a kárt a vétlen félnek - írja a Police.hu.

A gyanakvóbbak megkérdezték, hogy miért furcsa a hangja, erre azt felelték, hogy a baleset miatt ideges, de megnyugodhat, azonnal odamegy egy barát, aki átveszi a pénzt. A sértettek többsége ötszázezer forintot fizetett, de volt, aki kétmilliót adott.

A rendőrök 2015. szeptember 12-én fogták el őket Kiskunfélegyházán az autójukban, amint egy csalást készítettek elő. Az elkövetők megpróbáltak elmenekülni, nekimentek egy rendőrautónak is, azonban a rendőrök megakadályozták őket a szökésben.

A nyomozók egy 28 éves váci nőt, egy 24 éves piliscsabai és egy 42 éves sajószentpéteri férfit vettek bűnügyi őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakkal szemben 35 rendbeli csalás miatt nyomoztak, amelyet a napokban vádemelési javaslattal lezártak, és a keletkezett több mint 11.000 oldalnyi iratot megküldték az ügyészségnek.

Ugyanakkor továbbra is érdemes lehet vigyázni, mert az ún. unokázós csalás más formái is jellemzőek, legutóbb hamis nyereményjátékkal próbálták átverni a gyanútlan embereket.

 

Az igazi unoka kapcsolta le az unokázós csalóbandát

Egy unokázós módszerrel dolgozó bandát egy alkalommal az igazi unoka várta a nagymamánál a barátaival. Most vádat emeltek a csalók ellen.

Hozzászólások