12 ezer példányban jön a "rendkívüli Népszabadság"

12 ezer példányban jön a "rendkívüli Népszabadság"

Utolsó frissítés:

Bihari Ádám Szerző:

Bihari Ádám
Bihari Ádám

A csütörtökön megjelenő Fedél Nélkül egy 12 oldalas mellékletet biztosít a másfél héttel ezelőtt felfüggesztett Népszabadságnak. Megyesi Gusztáv, Uj Péter és TGM is beszállt.

Tizenkétezer példányban fogják kinyomtatni a Fedél Nélkül csütörtökön megjelenő számát, de a nyomdát felkészítették már az utánnyomásra – mondta el a hvg.hu-nak Kepe Róbert, a hajléktalanok által árusított utcalap felelős szerkesztője, a Menhely Alapítvány koordinátora.

"Nagyjából úgy fog kinézni, hogy egy bővített Fedél Nélkül jelenik meg, amiben a Népszabadság egy 12 oldalas mellékletként szerepel majd. A vendégszerzők közül most csak néhányat említenék, de publikál nálunk Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós és Uj Péter is" – mondta a szerkesztő.

©

A lapokat a nagyobb aluljárókban lehet majd beszerezni, a Blahán, a Corvin-negyednél, a központi pályaudvarok környékén és a 4-es, 6-os villamos vonalán biztosan nem lesz nehéz beszerezni, de vidéki városokban is elérhető. Amennyiben elfogy a kinyomott példányszám, az utánnyomást beindítják. Ez a lap nem ingyenes, a bevétel adományként a hajléktalan embereké lesz, és szokás szerint becsületkassza elven működik, mindenki annyi pénzt szánhat rá, amennyit bír.

Arra a kérdésre, hogy ki finanszírozta a Fedél Nélkülnek a többletpéldányszámok nyomtatását, Kepe Róbert azt mondta, erre egy magát megnevezni nem kívánó civil szervezet adott célzott támogatást. Az alkalom egyszeri, tehát nem lesz rendszer abból, hogy a Népszabadság szerzőinek a cikkei a Fedél Nélkülben jelennek meg.

Hozzászólások