Orbán Viktor fellép az antiszemitizmus ellen

Orbán Viktor fellép az antiszemitizmus ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A törvény teljes szigorával a leliberálisköcsögözött jobbikossal szemben.

"Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel" - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton. Hangsúlyozta, Orbán Viktor több alkalommal is kifejtette, hogy Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia van.

A kormánypárti Origo hírportál tegnapi beszámolója szerint Zagyva többek között a "kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!" szöveggel fenyegette meg Varga-Bíró Tamás zenészt és jobboldali bloggert - pechjére egy olyan pillanatban, amikor azt egy rendőr is hallotta. (Varga-Bíró ugyanis éppen a rendőrségen volt, hogy Zagyva előző telefonos fenyegtőzése miatt feljelentést tegyen.)

©

A fenyegetés válasz volt arra, hogy a Zagyva által lebüdöszsidózott Varga-Bíró leliberálisköcsögözte Zagyvát, amiért a CEU-tüntetéseken ismertté vált Gulyás Márton "liberális kampányfilmjében" fő is eltűnt azok között, akik új választási rendszert követelnek Magyarországon.