Tarlós: megvan a hiányzó pénz a metrófelújításhoz

Tarlós: megvan a hiányzó pénz a metrófelújításhoz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hirtelen találtak a kasszában 30 milliárdot.

Minden alapot nélkülöznek a Demokratikus Koalíció állításai arról, hogy még mindig hiányzik a fedezet a 3-as metró felújítására – mondta a HírTv műsorában a főpolgármester reagálva Gy. Németh Erzsébet nyilatkozatára, amely a televízió reggeli adásában hangzott el.

Tarlós István szerint megvan az a 30 milliárd forint is, ami kell még a korábban 137 milliárd forintra becsült költségvetésű beruházáshoz. „Van több mint 30 milliárd forint pénzmaradványunk. Ezt Gy. Németh Erzsébet hiába kereste az elfogadott költségvetésben, mert akkor a pénzmaradvány mértéke még nem volt ismeretes. Azóta Bagdy főpolgármester-helyettes úrék ezt kiszámították. Ez több mint 30 milliárd forint. Én ehhez nem engedek nyúlni, ha bárki akarna, nem tudok róla, hogy akarja egyébként, azt megvétóznám, vagyis a metrófelújítás fedezete megvan” – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: ha nem ellenzi az Európai Unió.

A főpolgármester azt is közölte: ha valaki nem támadja be a tender eredményét, akkor szeptemberig elkezdődhet a kivitelezés és 2020 első negyedére elkészülhet a metró felújítása.

Hozzászólások