A Debreceni Egyetem rektora: szerencsétlen balfácánok a tiltakozók

A Debreceni Egyetem rektora: szerencsétlen balfácánok a tiltakozók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sárga lapot fognak kapni a tiltakozók, akik butaságot csináltak, amikor a Putyinnak adott díszpolgári cím miatt tiltakoztak, mondta a Debreceni Egyetem rektora.

Interjút adott a Debreceni Televíziónak Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, és nem nagyon válogatott a jelzők között, amikor a Vlagyimir Putyin díszpolgári címe miatt tiltakozókról beszélt:

Néhány szerencsétlen, világtalan, tehetetlen balfácán az egyetemen azt mondta, húha, a sajtó mond valamit, hű, most itt a lehetőség.

A döntés ellen tiltakozók butaságokat csináltak és írtak, és arra utalt, azok tiltakoztak, akik amúgy delegált embereik által megszavazták a döntést. Családon belüli konfliktushoz hasonlította az esetet, de rögtön egy focis hasonlatot is hozott: "ez már családon belül is jelent egy konfliktust, minimum egy sárga lapot, de mindenképpen van következménye". Sok jóra tehát nem számíthatnak azok a tanszékek, amelyek nemtetszésüknek adtak hangot.

Lesz vizsgálat is az ügyben, követtek-e el hibát a tanszékek képviseletei, történt-e hatásköri túllépés. Putyin Debrecenben fogja átvenni az oklevelet – várhatóan 2018-ban.

(24.hu)

Hozzászólások