Lattmann Botka lemondásáról: Ez nagyon kevés

Lattmann Botka lemondásáról: Ez nagyon kevés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megszólalt az az ember is végre, akit az MSZP miniszterelnök-jelöltjének néztek ki Botka érkezése előtt, majd beállt egy mozgalomba, ami meg akarta buktatni Botkát. Sikerült, de Lattmann Tamás nemzetközi jogász azt mondja, nem boldog, de nem is boldogtalan.

Facebook-bejegyzésében azt írja, látta a híreket Botka távozásáról. „Nem, nem vagyok boldog. Talán egy kicsit kevésbé boldogtalan. Mondhatjuk, hogy ez is valami, de igazából nagyon kevés” – írja. Emlékeztet arra, hogy a szocik volt jelöltje 1994 óta volt országgyűlési képviselő, amin szerinte nem érdemes vitatkozni.

„Sem a potenciális szövetségeseket nem sikerült megszólítania, sem a választókat”, elemzi Lattmann Botkát, majd azzal folytatta, hogy a program, amit felvázolt, „az első pillanattól kezdve sikertelenségre volt kárhoztatva, és ezt sokan, többek között én magam személyesen is elmondtam neki.” Ráadásul ez még program sem volt igazából a meglátása szerint, csak egy politikai kommunikációs elképzelés.

Röviden összefoglalva: nem attól lesz valami hiteles baloldali, hogy elmegy a leginkább leszakadt rétegekhez, és elkezdi hergelni őket (különösen erős kommunikációs hiba, hogy mindezt milliós Rolexszel a csuklón, ami nyilván a nem mindig tisztán játszó politikai kommunikációs térben a hitelesség azonnali kivégzésére vezet).

Úgy látja, aki azt hitte, hogy a „fizessenek a gazdagok” szlogentől az MSZP erősödni fog, az nem ebben a világban él, ráadásul ettől a mondástól jó eséllyel lábrázást kap az ún. „középosztály”, vagy annak maradéka. Ezt el is mondta Botkának, írja, de Szeged polgármestere kockázatot vállalt, nem jött be.

Írását azzal zárja, hogy:

Botka László visszalépése olyan hatású esemény, hogy furcsa módon valamiért a Fidesz is rögtön válságülést hívott össze. Ennek tudatában és innen kell most tovább lépni.

Hozzászólások