Megvan, melyik iskolában dugdossa a Klik a fideszes tanárt

Megvan, melyik iskolában dugdossa a Klik a fideszes tanárt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Bár a Klik szabályosan eltitkolta, hol alkalmazzák – közpénzből – a diákok alapítványi pénzét felélő tanárt, sikerült megtalálnunk egy pesti iskolában. Napközis csoportot visz, úgyhogy megint gyerekek közt dolgozik, miközben az előző munkahelyén történtek miatt javában nyomoznak sikkasztás gyanújával.

Kedden írtuk meg, hogy megint egy iskolában dolgozik az a tanár, aki korábbi munkahelyén, az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban meglovasította a diákok támogatására szánt alapítvány vagyonát. Több mint 3,6 millió forintot vett ki folyamatosan az alapítvány bankszámlájáról, a pénz egy részét ígérete ellenére máig nem adta vissza. Ráadásul az ügyet megpróbálták eltussolni, a kollégákkal még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak. Ebben közrejátszhatott forrásaink szerint, hogy az érintett tanár, Király András fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, sőt, benn ült az V. kerületi önkormányzat Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságában, mint a Fidesz–KDNP által delegált tag.

Annyit tudtunk, hogy Király – akinek sietve kellett elhagynia előző, V. kerületi munkahelyét – egy XV. kerületi oktatási intézményben helyezkedett el. „Alkalmazása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt" – közölte kérdésünkre Kovács Katalin, az Észak-pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója. Vagyis megerősítette, hogy a Klik valóban foglalkoztatja a gyanúba keveredett tanárt, de többszöri kérdés ellenére eltitkolta, hogy pontosan melyik intézményben.

Cikkünk megjelenése után derült fény arra, hol alkalmazza a sikkasztási ügyben érintett tanerőt: a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban viszi a napközis csoportot. Az iskola honlapján, a közérdekű adatok közt meg is találtuk a nevét a tanárok felsorolásánál. Úgy tűnik, osztályfőnökként viszont nem számítanak rá.

A Facebookon viszont továbbra is a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumot jeleníti meg a személyes oldalán munkahelyeként.

Az alapítvány feljelentése alapján indult nyomozás határideje november 15-én lejár. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az ügyben "egy főt gyanúsítottként hallgattak ki sikkasztás bűncselekmény miatt".

Múlt héten Király személyes okra hivatkozva lemondott a belvárosi önkormányzatnál betöltött pozíciójáról, így már nem fideszes bizottsági tag.

©
Hozzászólások