Írországi nyaralás, 3 tonna fű: peren kívül megegyezne a Kétfarkú a szentendrei báránnyal

Írországi nyaralás, 3 tonna fű: peren kívül megegyezne a Kétfarkú a szentendrei báránnyal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A párt helyi szervezetének szóvivője eleve nem a kutyát rakta volna a címerbe.

Ahogy korábban megírtuk, személyiségi jog megsértése miatt tett feljelentést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ellen a szentendrei önkormányzat, miután a szervezet a város címerét használta úgy, hogy abban a bárányt kétfarkú kutyára cserélte. 

Az ATV Híradója megkereste az ügyben az önkormányzatot, de hivatalos választ nem kaptak. Ám a stáb a városháza előtt összetalálkozott a polgármesterrel, aki azzal indokolta a feljelentést, hogy a város címere az egy méltóságot hordozó objektum, így azt nem lehet csak úgy megmásítani, eltorzítani, paródiát űzni belőle.

A párt szentendrei szervezetének szóvivője, Kövesdi Miklós Gábor szerint abban igaza van az önkormányzatnak, hogy hiba volt a kutyát betenni a címerbe. "Én magam inkább a savköpő menyétet javasoltam, ezért jogos a felháborodásuk." Megjegyezte azt is, hogy ő maga is fontolgatja, hogy beperli saját magunkat, ezért örül, hogy ezt megtette az önkormányzat.

Az MKKP elnöke, Kovács Gergely a Híradónak azt mondta, már egyeztetnek a báránnyal a peren kívüli megállapodásról: kéthetes írországi nyaralást és három tonna füvet ajánlottak fel neki.

Hozzászólások