Pár hete Pintér szót sem ejtett a Soros-tervről, most meg már államtitok a jelentés

Pár hete Pintér szót sem ejtett a Soros-tervről, most meg már államtitok a jelentés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány megtárgyalta a Soros-aktát, de hogy mi van benne, az államtitok.

Legutóbb a Nemzetbiztonsági bizottság előtt beszélhetett volna Pintér Sándor belügyminiszter a Soros-tervről, de ellenzéki politikusok elmondása szerint ott nem ő hozta szóba, hanem Molnár Zsolt bizottsági elnök.

Molnár az ülés után azt mondta, a "roppant veszélyes" Soros-terv "nem került megerősítésre nemzetbiztonsági szempontból". Azt nem mondhatta el, Pintér Sándor belügyminiszter mit mondott, annyit elárult, ő azt kérdezte, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak van-e ezzel kapcsolatos feladatuk, van-e nemzetbiztonsági kockázata a tervnek, és az egyáltalán létezik-e.

"Semmi olyan megerősítés nem történt, ami veszélyt vagy nemzetbiztonsági kockázatot sorolt volna föl, akár a civil szervezetek, akár Soros György személyével kapcsolatban."

Szél Bernadett bizottsági tag is azt mondta, a Soros-tervnek nem kell a nemzetbiztonsági bizottság napirendjén szerepelni, mert nincs ilyen terv. Németh Szilárd bizottsági és Fidesz alelnök viszont csak annyit mondott, az ellenzéki képviselők "hazudnak", mikor azt állítják, a Soros-terv nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Szerinte azzal, hogy ennyit elmondtak, megsértették a zárt ülésre vonatkozó szabályokat.

Pintér Sándort nem lehetett megkérdezni, mert ahogy érkezett, úgy távozott a bizottsági ülésről: titokban. Pintér Sándor októberben úgy beszélt végig egy nemzeti konzultációs fórumot, hogy egyetlen egyszer sem ejtette ki azt a kifejezést, hogy Soros-terv. Később erre rá is kérdezett egy újságíró, mire a miniszter azt mondta: ő a tényekről beszélt, a hallgatóság úgyis tudja, kiről van szó.

A Nemzeti Nyomozóiroda sem tud Soros-tervről

Korábban a jobbikos Mirkóczki Ádám feljelentést tett Soros ellen, hogy kiderítse, valóban létezik-e a Soros-terv, beadványát pedig kormánypárti politikusok kijelentései alapján állította össze. Szerepelt benne egyebek mellett az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának és az alkotmányos rend elleni szervezkedésnek a gyanúja.

Magyar Nemzet azt írta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egy hónapig vizsgálta, hogy indítson-e eljárást, végül azonban elutasította a feljelentést. A lap birtokába került határozatban a szervezet pontról pontra cáfolva, hogy a kormány által fő ellenségnek kikiáltott Soros György ilyenekre készülne.

Most viszont Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer a kormányinfón bejelentette, megtárgyalták Pintér jelentését a Soros-aktákról, de ennek részleteit nem árulhatta el, mert az államtitok.

Hozzászólások