Újra bilincs került Zuschlag János kezére, megszólalt az ügyvédje

Újra bilincs került Zuschlag János kezére, megszólalt az ügyvédje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bilincsben és vezetőszáron jelent meg Zuschlag János a Kecskeméti Járásbíróságon csütörtökön az MTI által közreadott fotók tanúsága szerint. A Blikk időközben úgy értesült, hogy az egykori szocialista képviselőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Ismét letartóztatták Zuschlag Jánost: az egykori szocialista politikust bilincsben és vezetőszáron vezették el a Kecskeméti Járásbíróságról a Blikk információi szerint.

A lap azt írja, a bíróság döntése után Zuschlag ügyvédje, dr. Szente Zsolt annyit közölt, hogy ügyfele nem követte el, amivel gyanúsítják, de többet ennél nem mondhat. Azt azonban tagadta, hogy az ügynek kamupártokhoz lenne köze, szerinte a 2018 áprilisára kiírt országgyűlési választással sincs „konkrét összefüggésben” az eset. Hozzátette még, hogy kisebb pártok neve felmerült ugyan, de annyira kicsik, hogy ügyfele „nem is emlékszik a nevükre”.

Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy embert gyanúsít azzal, hogy illegális úton megszerzett adatok felhasználásával akartak pártok nevében több százmillió forintnyi támogatáshoz jutni. Három embert a négyből őrizetbe is vettek.

Ahogy azt megírtuk, a volt szocialista politikus, Zuschlag Jánost épp szerdán vették ismét őrizetbe, a Kiskunhír információi szerint tiltott adatszerzés miatt. A lap szerint Zuschlag ellen éppen a NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága indított eljárást.

Megkeresésünkre a NAV csak annyit közölt, hogy nem mondhatnak neveket. Szintén nem nevesítették a gyanúsítottakat, mert mint mondták, nem közszereplőkről van szó.

Hozzászólások