Így mosakodott Lázár: nem bántó szándékkal gyalázta Bécset
percről percre

Így mosakodott Lázár: nem bántó szándékkal gyalázta Bécset

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Túlélte Bécset Lázár János, és nőnapon állt a sajtó és az ország elé, hogy elmondja, miért ad 12 ezer forintos gázárkedvezményt a kormány a családoknak egy hét tél után, a választások előtt. Kiderült, 70 milliárdba kerül az extra Erzsébet-utalvány és a gázár-rezsicsökkentés. A rezsicsökkentésnek semmi köze a szavazatvásárláshoz, ez sértés, jelentette ki a miniszter. Lázár beszélt Bécsről is - a videó Orbán Viktornak is tetszett.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Megszakad a Kormányinfó közvetítése a kormany.hu-n

És nem tér vissza, így lezárjuk az élő közvetítést.

A Tao-rendszer az elmúlt 30 év legsikeresebb sportfejlesztési ügye

mondja Lázár, aki a focihoz saját bevallása szerint nem ért, azt sem kommentálja, miért szerepel 10 idegenlégiós a Puskás Akadémia NB I.-es csapatában, mert nem ismeri a játékosokat sem.

Megint lesz kapun belüli munkanélküliség?

A közmunkásokat az állam fogja foglalkoztatni a tervek szerint, akik huzamosabb ideig dolgoznak valahol, azokat állományba fogják venni, azaz állami alkalmazottak lesznek.

A fóti gyermekotthon: addig élnek ott a lakók, ameddig meg nem épül az új intézmény, ez nem ebben a ciklusban lesz, a kormányzás érdemi része már véget ért ebben a ciklusban.

Fagyhalálok: nincs rendes statisztika

Nincs egyértelmű és rendes statisztika a fagyhalálokról, mondja Lázár, szerinte személyiségi jogok miatt nem is lehet, bár nem teljesen érthető, hogy itt, egy statisztikai kérdésben milyen személyiségi jogok forognak veszélyben. Lázár konzultálni fog Balog Zoltán miniszterrel.

"Azt a borzalmat nem fogjuk megvalósítani"

Nyomatékosítja Lázár János azt, hogy a Margitszigeten nem épül meg a nagyszabású teniszstadion.

2017 tele hidegebb volt, mint az idei, miért most jön a kompenzáció fűtési gázügyben?

Lázár: sértés, ha valaki azt gondolja, hogy ez az intézkedés szavazatvásárlás, ez nem hat ki a pártpolitikai választásokra. Azért most kapják az érintettek a segítséget, mert most van rá pénz, most áll úgy a gazdaság, hogy ezt megengedhessük magunknak. A második negyedéves átalányszámlákból fogják levonni a rezsicsökkentést.

Mit gondolt Orbán Viktor a bécsi videóról?

Lázár János: megnézte Orbán a videót, és azt mondta, igen, ez a kérdés, bevándorlóváros lesz-e Budapest vagy sem.

Lázár: Abban a bécsi kerületben nincsenek magyarok

Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények, a bécsi szakértők szerint a Lázár által szapult kerületben 30 ezer magyar bevándorló él.

Logikai csapda bevándorlásügyben

Lázár nem tud mit kezdeni azzal az újságírói felvetéssel, hogy az EU-ból amúgy jöhetnének a tagállami állampolgár bevándorlók, de nem jönnek, így tőlük félni nem időszerű, avagy, ha mégis jönnének, ezt a mozgást nem lehet megakadályozni, csak az EU-ból való kilépéssel.

Lázár és az ENSZ-féle árnyékboksz

A kormány kommunikációja ellentmond ENSZ-ügyben annak, ami a tervezetben olvasható - Lázár szerint amit a plakátokon olvasni lehet, az az elkészülő dokumentum utáni időkről szól, nem lehet majd kerítéssel megállítani a migránsokat, le kell bontani. Majd Lázár a kötelező kvótákról beszél, aminek nincs köze a migráció szabályozási javaslatoknak. Lázár szerint az ENSZ-dokumentum elfogadása után elveszítjük a jogot, hogy önállóan döntsünk a kérdésben - holott a tervezetben olvasható, hogy nem bír kötelező jelleggel.  
1 2 3
Hozzászólások