Érkeznek a viharok, riasztást is kiadtak

Érkeznek a viharok, riasztást is kiadtak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Heves zivatarok és felhőszakadás miatt is riasztás van érvényben a nyugati országrészben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb térségében fordulhatnak elő zivatarok, majd éjszaka már másutt is kedvezőek lesznek a feltételek a kialakulásukhoz.

Heves zivatar miatt elsőfokú riasztást adtak ki a nyugati országrészre.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a nyugati országrészben és az északi megyékben.

Hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést tettek közzé Bács-Kiskun, Békés és Csongrát megyére.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Zivatarra egyre inkább az ország délkeleti, keleti felén számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás (>20-30 mm), szélerősödés (50-65 km/h) és kisebb méretű jég (2 cm alatti átmérővel) pénteken és szombaton egyaránt kísérheti. Emellett ma északnyugaton, illetve holnap keleten, délkeleten néhol viharos (70-85, esetleg >90) széllökések is kialakulhatnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten, délután nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16, 20, másutt 22, 30 fok között alakul. Esőre és heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia. A középső országrészben 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék eshet, az ország keleti megyéiben pedig kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).

Hozzászólások