Fenyegetőzés és bekiabálás: botrányos közjátékok a Teréz körúti robbantó tárgyalásán

Fenyegetőzés és bekiabálás: botrányos közjátékok a Teréz körúti robbantó tárgyalásán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A vádlott azt kérte, vigyék vissza a börtönbe, miután ez megtörtént, többen is nemtetszésüket fejezték ki, egy férfi pedig még a bírót is megfenyegette.

Nem akart részt venni tárgyalásán a Teréz körúti robbantással megvádolt fiatalember. Azt kérte, vigyék vissza a börtönbe, mivel nincs mit mondania. Az RTL Klub Híradója szerint ezután elszabadult a pokol: többen is bekiabáltak és vitatkozni kezdtek a bíróval.

A bíró két embert kiküldött a teremből: az egyik egy nő volt, aki hangosan vitatkozni kezdett vele, a másik egy ismeretlen férfi, aki az újságíróknak fenntartott helyről lefényképezte az ügyész laptopjának képernyőjét, amin éppen a periratok voltak láthatók. A férfi, miután kiküldték, még meg is fenyegette a bírót.

A 23 éves vádlott testvére nyilatkozott a csatornának. Azt mondta: biztos benne, hogy nem bátyja követte el a robbantást. Szerinte látszik, hogy a fiatalembert megviseli a helyzet: a börtönben gyógyszerrel kezelik, ami miatt mentálisan is megváltozott.

A vádlott szeptember 12-én, ha akar, még felszólalhat a bíróság előtt az utolsó szó jogán, utána a bíró kihirdeti az elsőfokú ítéletet.

Hozzászólások