Fiatal füredi borászt vertek agyon a hétvégén Badacsonyban

Fiatal füredi borászt vertek agyon a hétvégén Badacsonyban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A helyiek szerint a part menti büfésoron évek óta egyre rosszabb a helyzet, egyre gyakoribbak a verekedések.

Ahogy azt megírtuk, szombatra virradó éjjel két társaság összeverekedett Badacsonyban, egy férfit pedig agyonvertek. A rendőrök halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást, és két embert őrizetbe vettek.

Az Index azt írja, azóta kiderült, hogy egy fiatal balatonfüredi borász volt az áldozat, akinek barátnője is végignézte az egész verekedést.

A lap úgy tudja, a konfliktus a két társaság között amiatt alakult ki, hogy az egyik társaság egy parkolóban beszélgetett, majd a behajtani tilos tábla ellenére egy autó be akart hajtani és oda állni, ahol a társaság állt. Végül az autóban ülő két férfi kiszállt, majd a társaság egyik tagját ütni kezdték, szemtanúk szerint akkor is rugdosták, amikor már a földön volt.

Miután megverték, a két férfi el akart hajtani az autóval, de a kiérkező biztonságiak megpróbálták megállítani őket, egyikük az ablakon is befújt paprikaspray-vel. Az autóval ezután egy oszlopnak is nekihajtottak, majd az árokban kötöttek ki, a biztonságiak tartották ott őket a rendőrség kiérkezéséig.

©

Közben járókelők próbálták meg újraéleszteni a földön fekvő áldozatot, de sem nekik, sem a kiérkező mentősöknek nem sikerült, akik a helyiek szerint egyébként is nagyon későn értek ki. Orosz Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa azt mondta, Tapolcáról ment a mentő, a mentősök pedig átvették a folyamatban lévő újraélesztést, de sajnos nem tudták megmenteni a férfi életét.

A rendőrség vasárnap azt közölte, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két férfi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos, egyikük 29, másikuk 34 éves, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az Indexnek Laposa Bence borász, a badacsonyi képviselőtestület tagja azt mondta, Badacsony egy részén a szórakozóhelyi kínálat sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több volt a balhé, verekedés, és szerinte a rendőrségi jelenlét sem elegendő, a legtöbbször a rendőrök már csak akkor érnek oda, amikor vége egy-egy ilyen balhénak.

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője is arról számolt be a lapnak, hogy az alsó, part menti büfésornál idén egyre gyakoribbá váltak a verekedések, a hely egyre inkább lecsúszott, az itteni parkolóban történt a szombati eset is. Kardos azt is felháborítónak tartotta, hogy a haláleset után az önkormányzat nem mondta le a hétvégi szüreti mulatságot.

A fiatal borász emlékére megemlékezést szerveztek vasárnap este hatra. Többen jelezték, hogy a megemlékezés egyben tiltakozás is, nem szeretnék, hogy ez a züllés folytatódjon.

Krisztin N. László polgármester az eset után egy közleményt adott ki. Azt írta, megrendüléssel értesültek a halálesetről, és "a polgármester és a képviselő-testület a leghatározottabban fel fognak lépni, és minden tőlük telhetőt megtesznek már a mai naptól azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló".

Hozzászólások