HÉV-megállókban árulták a drogot a lekapcsolt dílerek

HÉV-megállókban árulták a drogot a lekapcsolt dílerek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kábítószer-kereskedő hálózatot számolt fel a rendőrség; Cegléd, Kistarcsa és Gödöllő térségében terítettek.

A hálózat tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek, s a 2017 óta kialakított rendszer szerint egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert. Ez közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV-megállókban, házakban került sor.

Most kedden, szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és több főkapitányság nyomozóinak, a Terrorelhárítási Központnak, valamint a Készenléti Rendőrség Vagyon-visszaszerzési Hivatala szakembereinek részvételével összehangolt akciót szervezett. 13 gyanúsított házát kutatták át, különböző típusú kábítószereket, és a kábítószer értékesítésével összefüggő tárgyakat – mérlegeket, tasakokat – találtak és foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított nyolc személy esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől. Számolni kell azzal is, hogy szabadon védekezve összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét.

Mivel megélhetésük biztosítására, életvitelszerűen űzték a kábítószer-kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el, ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

A bűnügyben eddig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzászólások