Meghackelte saját magát az Index

Meghackelte saját magát az Index

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap oldalán csak egy közlemény volt olvasható, de ezzel csak támogatói kampányukat akarták reklámozni.

Hétfőn késő délelőtt fél órára elérhetetlenné vált az Index. Az oldalon úgy fél óráig mindössze egy közlemény volt olvasható, amely szerint igyekeznek "minél előbb, változatlan formában újra elérhetővé tenni az Indexet, és továbbra is függetlenül tájékoztatni minden olvasónkat".

Végül egy meglehetősen rejtélyes üzenet következett, miszerint "Szíves türelmüket és megértésüket kérjük, jelenleg nincs másik_"

©

Az egyes cikkoldalak egyébként elérhetőek maradtak, a főoldal lelövésével a lap pedig csak saját korábban beígért támogatói kampányát próbálta bevezetni, az ezzel kapcsolatos oldaluk ugyanis elindult, és itt ugyanaz a szlogen olvasható, miszerint "nincs másik_".

Az Index főoldala úgy fél óráig nem volt elérhető, ezután azonban ismét, és a támogatással kapcsolatos cikkek jelentek meg a főoldalon. 

©

Az akcióról Tóth-Szenesi Attila az oldalon olvasható cikkben azt írta: "Hétfő délelőtt viszont olyat tettünk, mint amit még soha: lekapcsoltuk az Indexet egy időre, hogy akinek fontos, átérezhesse, milyen lenne, ha nem lennénk." Majd az olvasók támogatását kérte.

Szeptember 18-án derült ki, hogy ismét változás állt be az Index tulajdonosi szerkezetében, a szerkesztőség pedig ekkor egy közleményben biztosított mindenkit arról, hogy egyelőre biztosított a portál független működése. Ezzel párhuzamosan egy "szabadságmérőt" is elindítottak, amely a szabadindex.eu oldalon található, és amely azt jelzi, hogy a lap független-e még, vagy veszélyben van, esetleg nem független már. Ez az oldal most elérhető, és azt jelzi, hogy az Index "független".

Hozzászólások