szerző:
hvg.hu

Jön a 2019-es EP-választás, mozgolódik a Momentum.

Hét európai progresszív párttal együtt a Momentum, és ifjúsági szervezete, a TizenX is csatlakozik a Les Jeunes avec Macron (a francia En Marche ifjúsági szervezete) európai kezdeményezéséhez, a Young European Survey-hez.

A kezdeményezés célja kettős: felmérni az európai fiatalok véleményét az Európai Unióról, és egyúttal felhívni a figyelmüket a 2019-es EP-választásokra. A felmérésben összesen hét ország partnerszervezete vesz részt: A Momentum és a TizenX mellett a Jeunes Avec Macron,a spanyol Jovenes Ciudadanos, a belga Jong VLD, az osztrák Junos, a holland Jonge Democrate és a román USR.

A Momentum és a TizenX aktivistái a következő három hétben Budapest mellett négy vidéki nagyvárosban, Szegeden, Debrecenben, Győrben, Miskolcon és Pécsett is gyűjtik a kérdőíveket, a kezdeményezés végén a Momentum és a TizenX részt vesz az En Marche ifjúsági szervezete által szervezett konferencián Párizsban.

A párt közleménye szerint a Momentum és a TizenX egyetért a francia elnökkel abban, hogy az európai parlamenti választás tétje nagyobb, mint eddig bármikor. Európa jövője a progresszív, Európa-párti erők és egy gyenge Európát képviselő populista, szélsőséges pártok között fog eldőlni.

Európát az Erasmus-generáció fogja megváltoztatni. Azok a fiatalok, akik európaiként is tekintenek magukra, akik otthonosan mozognak Európában, akiket már nem választ el vasfüggöny a kontinens többi részétől - mondta Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Keményen pörögtek az orosz trollok, 10+ millió bejegyzést tettek közzé a Twitteren

Keményen pörögtek az orosz trollok, 10+ millió bejegyzést tettek közzé a Twitteren

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Nagy Gábor: Diktátorok évadja

Nagy Gábor: Diktátorok évadja

Merkel szűk körben Orbán fejére olvasta rajongását Salvini iránt

Merkel szűk körben Orbán fejére olvasta rajongását Salvini iránt

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Videó: Újra hajléktalanok árulják a Népszabadságot

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat