szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 24.hu újságírói megpróbálták megtudni a Magyarországon politikai menedékjogot kapott macedón exminiszterelnöktől, hogyan jutott ki hazájából.

Kedden délután az V. kerületi Anker közben, szerdán ebédidőben pedig a II. kerületi Pusztaszeri úton látták Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt. Ezúttal a 24.hu újságírói szúrták ki a korrupciós ügyekért börtönbüntetésre ítélt politikust.

A lap szerint Gruevszki két férfival ebédelt, majd megpróbálta elhagyni az éttermet, ám amikor észrevette a média képviselőit, visszafordult. A két újságíró azonban kivárta, míg újra kimerészkedik, és miközben az autójához sietett, kérdést is feltettek neki. Arról érdeklődtek, hogyan jutott ki Macedóniából, kapott-e ehhez magyar segítséget.

A volt miniszterelnök nem válaszolt, csak bepattant az autóba – ahogyan korábban Tiborcz István, amikor a hvg.hu videósa az Elios-ügyről érdeklődött volna –, amelynek sofőrje csikorgó kerekekkel hagyta el a parkolót.

Nikola Gruevszki november 13-án jelentette be Facebook-oldalán, hogy politikai menedékjogot kért Magyarországon. Egy héttel később ugyanott közölte, hogy a magyar hatóságok pozitívan bírálták el a kérelmét.

Nikola Gruevszki Magyarországra szökéséről itt olvashat további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

Pár másodpercre Archie is feltűnt Harry herceg és Meghan Markle interjújában

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Napos idő várható, helyenként hózáporokkal

Napos idő várható, helyenként hózáporokkal