Szlovákiában találkozik Orbán és Merkel

Szlovákiában találkozik Orbán és Merkel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A V4-országok összes vezetőjével tárgyalni fog.

A Német Szövetségi Köztársaság kormányának hivatalos küldöttsége, élén Angela Merkel kancellárral, február 7-én érkezik Szlovákiába – írja a szlovák Paraméter.

Merkelt Peter Pellegrini szlovák kormányfő hívta meg, a látogatásra a szlovák és a német külügyminiszterek közötti párbeszéd elmélyítéséről szóló, 2017 augusztusában aláírt memorandum, valamint a 2019–2021 közötti időszakra vonatkozó, szlovák–német párbeszéd elmélyítéséről szóló cselekvési terv keretében kerül sor.

A szlovák külügy közleménye szerint a látogatás jó alkalmat kínál a bilaterális kapcsolatok további megerősítésére a két ország, valamint Németország és a visegrádi négyek között. A kancellárral a V4 összes tagállamának miniszterelnöke találkozni fog.

A Paraméter szerint a tárgyalások fő témája a 30 évvel ezelőtti európai társadalmi változás lesz, továbbá az európai ügyek, a külpolitikai kérdések, különös tekintettel a Nyugat-Balkánra, valamint Oroszországra és Ukrajnára, végül pedig a politikai-gazdasági együttműködés elmélyítése.

Hozzászólások