Végleg otthagyja a parlamentet a volt jobbikos Hegedűs Lórántné

Végleg otthagyja a parlamentet a volt jobbikos Hegedűs Lórántné

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsányozva, DK-zva, MSZP-zve távozik.

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné.

A képviselő azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy "a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa.

Az Országgyűlésből történő távozásom március 21-i bejelentésével is egyértelműsíteni kívánom, hogy számomra elfogadhatatlan a vörösterror szellemiségének, továbbá Kádár-Apró-Dögei örökségének felélesztése a hazai közéletben – áll Hegedűs Lorántné közleményében.

Ezzel jó eséllyel az ellenzéki együttműködésre utal, közösen lép fel ugyanis az utóbbi időkben a DK, az MSZP és a Jobbik.

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta: áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás” ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

Hozzászólások