Megkapta a 4,9 milliós kártérítést az Olaszliszkán meglincselt tanár családja

Megkapta a 4,9 milliós kártérítést az Olaszliszkán meglincselt tanár családja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szögi Lajos családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, amit eddig a börtönben ülő elkövetőktől nem tudtak elvenni a végrehajtók, mert nem volt vagyonuk. Az elsőrendű vádlott most megkapott, 4,9 millió forintos sérelemdíját utalták át az elhunyt hozzátartozóinak.

Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét Szögi Lajos családja – írja a Magyar Nemzet. A tiszavasvári tanárt 2006 októberében vertek agyon gyermekei szeme láttára Olaszliszkán, amikor autójával elsodort egy, az útra kiszaladó gyereket.

A végrehajtó pénteken utalt át a károsult család számlájára a 4,9 millió forintot, azt az összeget, amit az egyik elkövetőnek ítélt meg korábban a bíróság.

A börtönben ülő családtagoknak eddig nem volt vagyona, amit a végrehajtók lefoglalhattak volna. Az elsőrendű vádlott, ifjabb H. Dezső viszont azért perelte be a magyar államot, mert méltatlannak tartotta a börtönben tapasztalt körülményeket. A pert megnyerte, sérelemdíjul a most továbbutalt 4,9 millió forintot kapta.

A három tettest jogerősen 2009-ben ítélték életfogytiglanra: ifjabb H. Dezső 17 évet, a további négy elkövető pedig 10, illetve 15 év fegyházat kapott.