Tizennyolc Fradi-szurkolót ítélt el a bíróság a Bonyha elleni támadás miatt

Tizennyolc Fradi-szurkolót ítélt el a bíróság a Bonyha elleni támadás miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egyikük 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Első fokon tizennyolc személyt ítélt el a bíróság, egyikük végrehajtandó börtönbüntetést kapott a Fradi-meccsen 2017 novemberében történt szurkolói verekedés miatt.

Ahogy azt korábban megírtuk, az FTC–DVSC férfi, NB I.-es futballmérkőzésen, többtucatnyi szurkoló támadt a szünetben az egyik vezérszurkolóra, Bonyhára, majd összeverték, miközben ő késével egy embert megsebesített – az ügyészség álláspontja szerint csak önvédelemből, amikor már a földre került, és úgy rugdalták.

A Groupama Arénában kitört konfliktust az okozta, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, míg a Bonyha néven ismert szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett. Az ő esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság 2019. május 17. napján a férfiakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 17 vádlottat 10 hónaptól 1 év 10 hónapig terjedő, végrehajtásában 2, valamint 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, egyiküket pedig 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta őket az FTC részvételével megrendezésére kerülő sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 munkanapon belül dönt a fellebbezés kérdésében.

Hozzászólások