A legszegényebb településeken 90 százalék fölött a Fidesz

A legszegényebb településeken 90 százalék fölött a Fidesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor és a Fidesz nyert, de nem nyert brutálisan, Budapesten rosszabbul szerepeltek, mint öt éve. Az ország legszegényebb településein azonban óriásit győztek.

Lássuk, miket írunk az EP-választás másnapján:

Ezek után mit ír a G7 gazdasági szakportál? „A Fidesz totálisan letarolta a legszegényebb településeket, átlagosan 94 százalékot szerzett.”

Ezeken a helyeken húsz emberből mindössze egy nem szavazott a kormánypártokra, és ez még a tavalyi parlamenti választáshoz képest is számottevő változás. A KSH adatai alapján a lap újságírója megnézte, hogy az egy állandó lakosra jutó személyi jövedelemadó-alap alapján melyek a legszegényebb települések Magyarországon. Közülük hat Borsodban, a szlovák határ közelében van, három Baranyában, egy pedig Somogyban, éppen a legszegényebb Pálmajor.

(Csenyéte  azért is érdekes, mert 2014-ben még a legbaloldalibb település volt, a szinte kizárólag romákból álló lakosság 83 százaléka szavazott az MSZP-re.)

A tíz legszegényebb településen a részvétel egy százalékkal maradt el az országos átlagtól, és átlagosan a lakosság 93,5 százaléka szavazott a Fideszre.

A szerző megjegyzi, csak azokat a településeket vette figyelembe, ahol legalább kétszáz ember él.

Hozzászólások