Ungár Péter bocsánatot kért az LMP korábbi szavazóitól

Ungár Péter bocsánatot kért az LMP korábbi szavazóitól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az LMP-s politikus a parlamentben gratulált a vasárnapi EP-választások győztesének, és azt ígérte, mindent megtesznek azért, hogy megértsék, mit üzentek a pártjának polgárok.

"Azt ígérem, azon fogunk dolgozni a következő időben, hogy visszaépítsük a hitelességünket, mint Magyarország zöld pártja"

– mondta Ungár Péter. Az LMP-frakció tagja szerint Magyarországnak nem jó, hogy jelenleg az ellenzéknek liberális, neoliberális vezetése van, és nincs rendszerkritikus zöld vezetője, de ezt alapvetően a saját felelősségüknek tartja.

Az LMP-s képviselő már közvetlenül a választások után azt mondta: cserbenhagyták a választóikat, ezért megérdemlik a vereséget. Ungár Péter kollégánknak már vasárnap értékelte a választási eredményeket:

"A választóink megbüntettek minket. Megérdemeljük. Nem az elmúlt két hónapért büntettek minket a választók, hanem az azt megelőző 12-ért. Elkövettük ugyanis a legnagyobb hibát, amit egy párt elkövethet: csalódást okoztunk a szavazóinknak, cserbenhagytuk őket a választások után. Nem az ő képviseletükkel foglalkoztunk, hanem saját belső konfliktusainkkal és útkeresésünkkel. Nem kérdés, hogy rászolgáltunk a vereségre" – mondta a politikus.

Hozzászólások