Karácsony Gergely: Meg fogom nyerni az előválasztást

Karácsony Gergely: Meg fogom nyerni az előválasztást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A pártkérdéseket módszeresen kerülte Karácsony Gergely az Atv péntek esti műsorában, szerinte párthatározatokkal nem lehet felülírni az ő támogatását.

Az Atv Egyenes beszéd című műsorában volt vendég Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere. Karácsony kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy a Gyurcsány Ferenc már jelezte-e neki korábban, baj van, nem maradnak mögötte (hanem bedobják Kálmán Olgát).

Karácsony az első előválasztási támogatásból (ezen Horváth Csabát győzte le) táplálkozik, ezeket nem lehet párthatározatokkal felülírni. Itt az ideje a váltásnak a Városházán, ne baltázzuk el az esélyt, mondta a politikus. Ez a történet nem az ellenzéki pártokról szól, mondta el többször, és visszatérően elkerülte, hogy a korábbi megegyezések szövegéről, konkrétumairól beszéljen, hanem hogy "hogyan fogunk közösen győzni". "Meg fogom nyerni", mondja Karácsony az előválasztásról.

Emellett nem szeretne beszélni a pártok "ügyeiről", mert ez senkit nem érdekel. Legyen program alapú vita az előválasztáson, a szavazók elsősorban nem pártszavazók, hanem egy másik vezetést szeretnének. A zuglói városházára kitűzött Pride-zászlóval kapcsolatban azt is elmondta, hogy

a székely zászló is ki van rakva a polgármesteri hivatalra.

Hozzászólások