szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Függetlenként indul a nemrég az MSZP-ből kilépett politikus.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Hunvald György július végén jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, 26 éven át nagyon jól érezte magát a közösségben, és 1993 óta küzdött, hogy sikeresek legyenek.

Most azt írja közösségi oldalán, hogy korábban azért tért vissza a helyi politika fősodrába, mert a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna. „Ez számomra azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhassak jelöltként. Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy.”

Szerinte csak a választók rehabilitálhatják, de ezt a lehetőséget néhány ellenzéki párt a tárgyalásokon kizárta, írja. „Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.”

Ezért úgy döntött, hogy

az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban.

A következő hetekben programját is bemutatja.

„Kötődésem Erzsébetvároshoz nagyon erős, családom négy generációja a VII. kerületben élt, ahogyan én is itt születtem és itt élek hosszú évtizedek óta. A politikai munkámmal civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogom erősíteni, és felépítek egy olyan civil bázist, amely az itt élőkből meríti az erejét és végzi a munkáját.”

Erzsébetvárosban van már közös ellenzéki jelölt, a DK-s Niedermüller Péter. De nem Hunvald az egyetlen, aki elindulhat az ellenzéki oldalon a DK jelöltje ellen, az egykori LMP-s Moldován László is megmérettetheti magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
WHO: Lehet, hogy soha nem lesz tökéletes koronavírus-vakcina

WHO: Lehet, hogy soha nem lesz tökéletes koronavírus-vakcina

TGM: A Vidnyánszky-ügy

TGM: A Vidnyánszky-ügy

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében