Hunvald György polgármesternek indul Erzsébetvárosban

Hunvald György polgármesternek indul Erzsébetvárosban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Függetlenként indul a nemrég az MSZP-ből kilépett politikus.

Hunvald György július végén jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, 26 éven át nagyon jól érezte magát a közösségben, és 1993 óta küzdött, hogy sikeresek legyenek.

Most azt írja közösségi oldalán, hogy korábban azért tért vissza a helyi politika fősodrába, mert a vele történtek után rehabilitálódni szeretett volna. „Ez számomra azt jelenti, hogy bármilyen választáson elindulhassak jelöltként. Országgyűlési képviselőjelöltként, polgármesterjelöltként vagy önkormányzati képviselőjelöltként, ez tulajdonképpen mindegy.”

Szerinte csak a választók rehabilitálhatják, de ezt a lehetőséget néhány ellenzéki párt a tárgyalásokon kizárta, írja. „Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem.”

Ezért úgy döntött, hogy

az őszi önkormányzati választásokon független polgármesterjelöltként indulok Erzsébetvárosban.

A következő hetekben programját is bemutatja.

„Kötődésem Erzsébetvároshoz nagyon erős, családom négy generációja a VII. kerületben élt, ahogyan én is itt születtem és itt élek hosszú évtizedek óta. A politikai munkámmal civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogom erősíteni, és felépítek egy olyan civil bázist, amely az itt élőkből meríti az erejét és végzi a munkáját.”

Erzsébetvárosban van már közös ellenzéki jelölt, a DK-s Niedermüller Péter. De nem Hunvald az egyetlen, aki elindulhat az ellenzéki oldalon a DK jelöltje ellen, az egykori LMP-s Moldován László is megmérettetheti magát.

Hozzászólások