Megújul a Tabán, lesz árokásó, 8 méteres trambulin is

Megújul a Tabán, lesz árokásó, 8 méteres trambulin is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megújítják a Tabán növényzetét, megváltozik az utak nyomvonala, megújul a 80-as éveket idéző aszfaltos focipálya, és a fenti játszóterek is sokszínűbbek lesznek.

Lekerekítettek egy nagy területet a Tabánban a park alsó részén, és fent, a Rogán Cecília–Sarka Kata-páros által is favorizált, az elit kedvencének számító Oxygen wellness előtt lévő játszótérnél. Mint most a Főkert oldaláról kiderül, fejlesztések várhatóak mindkét részen.

Korábban fákat jelöltek meg, helyi civilek attól tartottak, fakivágás lesz. Akkor ezt cáfolta a Főkert, de tény, a park növényvilágát megújítják, nagyobb lesz a biodiverzitás, azaz a fajták gazdagsága, és a régi, elöregedett növényeket kivágják.

©

A zöldfelületek fenntartása legyen költségkímélő, ez fontos szempont volt a koncepciónál. Lesznek virágágyások, cserjék. A parkban megváltoznak a gyalogos útvonalak, a lenti sportpálya gumifelületet kap a mostani töredezett aszfaltra, és street workout eszközök kerülnek ki, ezek a saját testsúlyos erősítők, amelyek egyébként elég sok helyen működnek, többek közt a Czakó utcai sportpályán, a Tabán fenti oldalától egy percre, az Oxygen mögött. Itt lesz öltözőszekrény és vécé is pelenkázóval.

A játszótérnél, amely most csak kisebb gyerekeknek szolgál, a rézsűket felhasználva nagyobb játékterek alakulnak ki csúszdákkal, "tereplépcsőkkel". Egy játékszínpadon pedig hangszerek lesznek. Lesz akadálypálya a legmélyebb pontján 8 méteres trambulinnal. A kicsik homokozójában pedig különleges árokásó lesz, minden bizonnyal Medgyessy Péter szellemében.

Megoldják a babakocsis megközelítést, ami most a lépcsők miatt valóban nem ideális. És lesz végre közvilágítás is, mert jelenleg a Tabán sötétedés után koromfekete.

Hozzászólások