szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pikóéknál azonnal házkutatás volt, a kamupártok ügyében meg nem ítéltek el senkit.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

A párbeszédes Kocsis-Cake Olivio tett fel egy írásbeli kérdést Polt Péter legfőbb ügyésznek arról, hogy a választási bűncselekmények feltárásánál miért alkalmaznak kettős mércét. Kocsis-Cake megemlíti, hogy Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt ellen azonnal nyomozást rendeltek el és házkutatást is tartottak, míg például a Lévai Katalin által működtetett kamupárt-hálózat ügye felderítetlen maradt, a felvett kampánytámogatást sem adták vissza.

Polt a szerdán közzétett válaszában az alapkérdésre nem adott választ, egyenként írta meg, hogy a kérdésben hivatkozott esetekkel mi történt:

A Partizán három részes, az interneten közzétett dokumentumfilmjében megjelölt pártokat érintően jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban.

Ezek alakulására azonban nem tér ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka - Oroszi Babett Itthon

Megnéztük, hány embert ítéltek el a kamupártuk ügyeiben, és megdöbbentünk

Tizennégy hónappal a tavalyi, ajánláshamisítási botrányoktól hangos országgyűlési választás után az összesen 256 rendőrségen landolt esetnek csak kevesebb mint felében indult nyomozás, de ezekből is csak kettő jutott el a vádemelésig. A rengeteg idő és energia ráfordítása után nagyjából ejnye-bejnyével végződő eljárásokban ráadásul nem is maguk az aláíráshamisítók kerülnek bíróság elé – még kevésbé azok a kamupárt-szervezők, akik a választás végén eltűntek a felvett százmilliókkal.

Windisch Judit Itthon

A Fidesz-székházat valamiért nem túrta fel a rendőrség adatokat keresve

Az MSZP-t és a Fideszt is jelentették már fel a választók listázása miatt, ott mégsem robogott ki a rendőrség két napon belül házkutatást tartani. Arra sem találtunk nyomot, hogy egyáltalán kimentek volna. Pikó András kampánystábjánál viszont szerda este házkutatást tartottak. Ez a választási szakértő szerint példátlan.